Onze klanten hebben dit jaar veel veranderingen om zich heen zien gebeuren en daarop moeten anticiperen. Als vindingrijk volk hebben ook onze klanten zich daar glansrijk doorheen geslagen. Onze klanten bevinden zich in het retail kanaal en in het ambachtelijk kanaal en waar het retail kanaal het erg druk kreeg, moesten veel ambachtelijke bakkers een stapje extra doen om de gevolgen van het Corona virus het hoofd te kunnen bieden.

Reden voor ons en onze leveranciers om kritisch naar onze producten te kijken en te onderzoeken waar we deze nog verder konden verbeteren. Veel bakkers zijn producten “on the go” gaan verkopen, waaronder sinaasappelsap en we wilden ervoor zorgen dat retailers het sap veel veiliger kunnen gaan aanbieden aan consumenten. Want de knop om de pers in werking te stellen, is natuurlijk een bron van bacteriën. Daarom zijn we met onze leverancier Molenaar Food Finish, met wie we samenwerken op het gebied van persen, om de tafel gaan zitten hoe we dit vorm moesten geven.

Daaruit zijn niet alleen Corona maatregelen naar voren gekomen, maar ook een aantal verbeteringen die de omzet van de ondernemer te goede komen. Wat we zoal hebben gedaan:

  • Computer met scherm om video’s af te spelen, maar ook om eventuele storingen op afstand af te lezen (werkt op WiFi)
  • USB aansluiting om eenvoudig nieuwe promo films af te spelen
  • Voetbediening om sap te tappen
  • Desinfectie unit om de handen te desinfecteren
  • Dubbele afvalbak om minder vaak de pers buiten gebruik te hoeven stellen
  • Halvering van tijd van schoonmaken door nieuwe bevestiging persbollen

 

Albert Heijn heeft nu deze sinaasappelpers staan en is hierover erg tevreden. De omzet stijgt als gevolg van het LCD scherm met ongeveer 20% en volgens Albert Heijn heeft men nu ook inzicht in wanneer men nu het meeste sinaasappelsap verkoopt en wat de beste tijden zijn om sap te verkopen. Hierdoor kan er beter ingespeeld worden, zodat de machine gevuld is en de afvalbakken leeg zodat er geen “nee” verkocht hoeft te worden. Daarnaast kun je het verschil ook proeven met de vorige machine. Kijk maar naar de schillen, dan zie je het verschil al. Door het actieve snijmes worden de sinaasappels als enige actief gesneden.

Wilt u ook een sinaasappelpers op proef? Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.